- Boeken, Informatie

The China Study

The China Study

Boek van T. Colin Campbell en zijn zoon over een gigantisch bevolkingsonderzoek dat heeft plaatsgevonden in China over de relatie de consumptie van dierlijke voedingsmiddelen en het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten als diabetes en diverse vormen van kanker. De auteurs stellen op basis van de data vast dat mensen wiens voedingaptroon vooral bestaat uit vers/onbewerkt plantaardig voedsel (whole-food / plant-based diet) minder risico hebben op het ontwikkelen van dergelijk ziekten en in sommige aangetoonde gevallen zelf kunnen omkeren. Het gaat dan om het vermijden van rundvlees, varkensvlees, gevogelte, vis, eieren, kaas, melk en het verminderen van bewerkt voedsel (ook plantaardig) en geraffineerde koolhydraten.

Het is een indrukwekkend en toegankelijk boek, soms voorzien van scheikundige uitleg. Enige affiniteit daarmee is wel handig maar niet noodzakelijk.

De bevindingen in dit boek worden door statistici deels bevestigd voor wat betreft de beschermende werking van planten maar niet op het gebied van de schadelijke werking van dierlijke producten op deze site waar ook de originele dataset is te vinden.

Ik beveel dit boek van harte aan

de auteurs van dit boek zijn ook te zien in Netflix documentaires als “What the health” en “Cowspiracy”

Referentie: Engels talige wikipedia pagina over “The China Study”