Dit is een lekkere, snel te maken, salade waar je al je creativiteit in kwijt kan. Maak de dressing zoals beschreven maar voor wat betreft de groeten kan je je helemaal uitleven. Het lijkt wat op gado-gado, in de verte. Laten we eerst de dressing maken.
- Twee volle eetlepels pindakaas
- scheut sojasaus of ketjap
- theelepel milde sambal
- twee eetlepels limoensap
- eetlepel tamarinde pasta
- eetlepel suiker
- zout naar smaak
- teen knoflook
Meng alles met een staafmixer en laat staan. De knoflook moet even de smaak af kunnen geven. Maak dit dus eerst.
Dan de groenten, leef je uit en zie dit als een voorzet 🙂
- fijngesneden rode kool of witte kool
- fijngesneden ijsbergsla
- wortel, geraspt
- shi-take paddestoelen, in stukjes gescheurd en kort in olijfolie gebakken
- tofu in klein blokjes en gefrituurd
- witlof
- sperzieboontjes, sugarsnaps kort gaar gekookt en in koud water afgespoeld
- Bietjes, rauw in kleine stukjes of dun geschaafd
- gebruik liever geen groeten met veel aanhanged vocht zoals tomaten (of is dat fruit?)
Verder kun je toevoegen: gefruite indonesische uitjes, seroendeng en kroepoek.
Meng alle groenten, schep de dressing erdoor en meng goed. Doe de kroepoek en andere zaken erover. Je zult zien dat jezelf opeens veel meer groenten gaat eten. Het moet op, dit kun je niet een dag bewaren.