Al wikkend en wegend afgelopen kerst wat te maken voor een gemengd gezin, werd ik door Hugo van 24Kitchen (Hugo is een held) op het idee gebracht om een piece-de-resistance te maken met pompoen: pompoen wellington. Hetzelfde als de bief variant, maar dan met pompoen. Het zag er goed uit en in m’n hoofd smaakte het ook uitstekend. Niet moeilijk te maken en ik had de spullen in huis…
Voor een echte Wellington heb je goed bladerdeeg nodig. Bladerdeeg bevat normaliter veel boter, roomboter en andere dingen waarvan ik kies ze niet meer te eten. Een plantaardig bladerdeeg was effe zoeken. Bij de jumbo verkopen ze de bladerdeeg die ik gebruik. Hoewel ik moet zeggen dat die niet zo “bladert” als het op roomboter gebaseerde origineel.
Maak de pompoen en champignons in de ochtend zodat het allemaal kan afkoelen. Als het in de oven gaat moet het geheel op kamertemperatuur zijn. Hier het recept.
Een flespompoen
Champignons 300 – 400 gram, afhankelijk van de grootte van de pompoen