Picture this: it’s mid-summer, a hot afternoon, somewhere on a terrace outside Beaune. I ordered snails, a dozen of them, with some bread. just snails with garlic, parsley and butter. Oh and Wine ofcourse. It costs a fortune, especially the wine.
Sounds familiar?
This is just a good, but then plantbased.
What you need:
- 500 gram small mushrooms, or regular but then halve them
- 3 garlic cloves
- 100 gram plantbased margarine
- Olive oil
- Flat leaf parsley
- Pepper and salt
- Some bread
- Lot’s of wine …. 🙂
Bak de paddestoelen aan in een flinke scheut olijfolie. Bak ze een beetje bruin. Zet het vuur laag en voeg 50 gram margarine toe, peper en zout. Pers 2 van de 3 knoflooktenen erboven uit. Het vuur moet nu laag staan om te voorkomen dat de margarine en de knoflook verbranden. Als dat gebeurt moet je opnieuw beginnen want dan is het gerecht bitter en da’s nie lekker…
Laat dit zo 5 minuutjes doorsudderen. Voeg de fijngesneden peterselie toe en breng op smaak met zout en peper en knijp het laatste knoflookteentje erboven uit. Vuur uit en laat afkoelen.
Verdeel de champignons over 4 ramequins (kleine bakjes voor in de oven). Leg er nog een krul margarine bovenop en bestrooi met nog wat peterselie. Tot zover de mise-en-place (MEP). Dek af tot gebruik.
Serveren: verwarm de oven op 180 graden en schuif de bakjes erin. Laat de boter smelten en zorg dat de inhoud begint te borrelen. Haal ze dan uit de oven en serveer met goed stokbrood en je beste rode wijn.
Zo smerig lekker, echt…
DIKKE VETTE TIP: Zorg voor voldoende wijn. Dit gerecht nodigt tijdens het maken al uit voor een lekker glas.
Vwalla!