- Hoofdgerecht, Recepten

Indische boontjes met tempeh

(Foto volgt) Lekker pittig en vooral eenvoudig gerecht met boontjes en je favoriete boemboe. Wat heb je nodig.

  • Sperzieboontjes
  • Je favoriete boemboe, bij de supermarkt hebben ze javaanse boontjes, en andere kant-en-klare kruiden mengsels. Let wel op dat er geen dooie beestjes in zitten, zoals garnalen.
  • 1 rode ui
  • Blok tempeh
  • Pakje cocos creme
  • Olie
  • Zout

Kook de boontjes gaar en zet apart. Snij de tempeh in kleine blokjes of staafjes (wat je wilt) en frituur deze in de olie. Als ze goudbruin zijn haal ze dan uit de olie en strooi er wat zout over. Zet apart.

Fruit de ui in wat olie, als ze glazig zijn voeg dan de boemboe toe met wat water. Bak de boemboe kort aan. Voeg de tempeh, de boontjes en de cocos creme.

Op smaak brengen met zout, naar believen.

Lekker bij rijst, als ontbijt (echt waar) of bij zelfgebakken frietjes. Erbij drinken? Ik zou een goed fris bier kiezen. Alfa edelpils of zoget… 🙂

Vwalla.