Een beetje improvisatie deze woensdagavond. Effe door de voorraad, koelkast en verse spullen om te kijken hoe of wat. Dit is het geworden: een lekkere salade met rode biet, witlof, linzen en nog wat ander spul 😉
Voor twee grote borden
- Twee gekookte rode bieten
- stronk witlof
- grote handvol walnoten, fijngehakt
- linzen uit blik
- klein bosje verse koriander
- olijfolie
- balsamico, maar dan echte
- beetje rode wijnazijn
- zout
- theelepeltje vadouvan
- twee zongedroogde tomaten in olie
- lepel vegan mayonaise (Remia mayolijn is mijn favoriet)
Snij de twee bieten in dunnen schijven en leg ze op de borden, zoals een carpacio. Snij de witlof klein en bewaar wat grotere bladen. Leg de bladen als bloembladen op de gesneden rode bieten. Maak de kleingesneden witlof aan met wat olie, rode wijnazijn en zout. Verdeel dit over de beide borden.
Haal de linzen uit blik en spoel ze af met heet water. Meng de vadouvan door de linzen samen met wat olijfolie en de fijngesneden koriander. hak de walnoten fijn en meng dit door de linzen. Verdeel dit over de borden.
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en verdeel over de borden.
Sprenkel met wat olijfolie en balsamico en smullen maar.
Vwalla !