Lekker nagerecht, 100% plantaardig. Een crumble met appel.
- 4 appels
- Suiker
- Kaneel
- Margarine
Voor de crumble
- 1 theelepel vanillesuiker
- 200 gram bloem
- 150 gram suiker
- 150 gram margarine (koud)
- snuf kaneel
Snij de appels in partjes, schil mag eraan blijven. Stoof de appels zachtjes in de margarine met de suiker en kaneel. Laat de appels zacht worden. Laat afkoelen.
Meng de koude margarine, bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel met de hand tot grove crumble korrels/brokjes en laat afkoelen in de koelkast.
Warm de over voor op 200 graden hete lucht.
Doe de afgekoelde appels in een ovenschaal of vlaaibodem. Verdeel de koude crumble erover. Het is erg belangrijk dat de appels en de crumble afgekoeld zijn anders “smelt” de crumble al voordat het de oven ingaat en krijg je een egaal taart-deksel, zonder de krokante crumble. En dat wil je niet 🙂
Bak de appelcrumble in 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Lekker met een bolletje vanile ijs en een zoete dessertwijn.
Variatie: maak een custard met het poeder en kokosmelk. Laat ook dit goed afkoelen. Als laagje tussen appels en de crumble.
Vwalla !