- Recepten, Voorgerecht

Carpacio van knolselderij

Een probeerseltje.

Knolselderij is erg lekker, gebakken 1 cm dikke plakken, als soep, gebakken met wat kaneel. Volop mogelijkheden. Deze rauwe versie is een probeersel, maar wel erg lekker. Als voorgerecht. Je hebt er een goede mandoline voor nodig om knol heel dun te snijden. Maak het een paar uur van tevoren. De dressing moet de knol wat zachter maken.

  • Knolselderij
  • Selderij blaadjes
  • Hazelnootjes, geroosterd en fijngehakt
  • 3 eetlepels neutrale olie, zonnebloem
  • 1 eetlepel limoensap
  • snufje zout
  • snufje poedersuiker
  • scheutje cassave siroop
  • paar tijmblaadjes
  • balsamico

Maak dressing van de olie, limoensap, zout, poedersuiker, tijm en cassave siroop.

Schil de knol en maak een cilinder die past op de mandoline, snij er vervolgens zo dun mogelijk schijven van. Kijk uit voor je vingers ! Ik krijg al jeuk als ik dat ding zie in m’n keuken.

Leg de dunne schijven in een kom en doe de dressing erover. Zorg dat alle schijven bedekt zijn met dressing. Zet paar uur weg en laat intrekken.

Bord: verdeel de schijven of het bord. Strooi de hazelnoot en selderijblaadjes erover. Sprenkel wat (echte !)balsamico erover.

Vwalla !