Over

Koken is mijn passie. Opgegroeid in een limburgs gezin waar “de middig” (het diner) een belangrijk dagelijkse gebeurtenis was. Een oma die nog lekkere soep kon maken van een oude regenjas. Een lekker kokende moeder, genietende vader en kennisvolle broer. Na de eerste franse vakantie van mijn broer werd wijn geintroduceerd in ons gezin. Er werd geregeld goed uit gegeten, altijd in goed gezelschap.

Mijn culinaire “vorming” heb ik genoten van mijn ouders en broer. Later is de kookclub “mannen met pannen’ erg belangrijk voor me geweest. In de kookstudio van Peter Spaan genoten van zijn enorme warenkennis, heerlijke eenvoudige recepten en verschikkelijk veel gelachen. Peter is helaas te vroeg gestorven. Ik heb een website in beheer waar de recepten uit de kookclub worden bewaard. www.mannenmetpannen.nl Deze recepten zijn niet allemaal plantaardig, integendeel.

Ik geloof in de kracht van de consument. Iedere keuze die je maakt op je bord heeft impact. Veel meer dan je zal denken. Het delen van kennis hierover is voor mij een doelstelling. Plantaardig koken is niet moeilijk en duur. Het is makkelijker en goedkoper, zeker wanneer je je een beetje aan de seizoenen houdt.

Financieel: Ik word niet gesponsord of betaald door een leverancier. Ik betaal dit uit mijn eigen inkomsten als consultant en al mede-oprichter van Cygnium, een IT detacheerder.

Met smakelijke groet,

Roger Claessen

Opmerkingen, complimenten of een recept delen: roger.claessen@cygnium.nl

Technisch: Deze site draait bij Amazon op een EC2 server en gebruikt wordpress als content management systeem. Afbeeldingen komen van shutterstock of van mijn iPhone.

Externe bronnen:

  • Er wordt uitgestapt naar Wikipedia, vooral bij scheikundige uitleg van de verschillende ingredienten.