- Desert, Recipes

Tarte Tatin

Lekkere frisse appels met karamel op bladerdeeg, andersom gebakken.

Wat heb je nodig:

  • 4 appels in dunne partjes gesneden
  • 200 gram suiker
  • snufje kaneel
  • plantaardige boter/margarine
  • plantaardig bladerdeeg, bijvoorbeeld van Tante Fanny (Jumbo). Deze bevat wel palmolie.

Neem een taartbodem (28 cm) verwarm deze kort en laat er een klontje boter op smelten. Zorg dat de boter de hele bodem bedekt. Schil en snij de appels in dunne partjes. Maak van de suiker een karamel. Op laag vuur in een pan met een dikke bodem langzaam laten smelten en bruin kleuren. Giet de karamel op de taartbodem. Schud zodat de karamel over de hele bodem verdeeld wordt. Leg de appelpartjes dakpansgewijs op de warme karamel. Vul de hele bodem met de appels. strooi er een snufje kaneel overheen. (lekker). Bedek vervolgens de appels met de bladerdeeg. Kwast de bladerdeeg met wat gesmolten boter.

Bak de taart in de oven op 180 graden totdat de bladerdeeg mooi bruin is.

Laat wat afkoelen, zet er een groot bord op en draai de taart om. Gebruik hiervoor doeken om te voorkomen dat de hete karamel op je armen/handen komt. Dat doet auw. Werk vlot

Lekker met goed vanille ijs, of gewoon zonder.

Vwalla.