- Hoofdgerecht, Recepten

Verse pasta met paddestoelen

Zooo lekker….. heerlijke verse pasta met paddestoelen.

Ingredienten:

  • Verse pasta (zelf maken of bij de super halen)
  • Room (Flora plant)
  • Thijm, peper en zout
  • Knoflook
  • Rucola
  • Drupje soja saus

Scheur de paddestoelen in kleine stukken en bak ze in olijfolie. Let op dat al het vocht verdampt en dat ze bruin gaan kleuren. Voeg op dat moment een drupje japanse soja saus toe, dat maakt de paddestoelen smaak echt een stuk sterker. Pers 1 knoflookteen erboven uit. Voeg de thijm en de room toe. Op smaak brengen met peper en zout.

Kook de pasta gaar, verse pasta heeft maar kort nodig.

Giet de pasta af en leg deze in de pan met de paddestoelen roomsaus.

Proeven ! Smaak corrigeren als dat nodig is. Snel opdienen in voorverwarmde borden en langzaam van genieten.

Wijn? Ja lekker: flinke witte, italiaanse rode, of een rosé uit de provence. in ieder geval een “vin avec des boules”.

Vwalla