- Nagerecht, Recepten

Chocolademousse

Ja je leest het goed. Een chocolademousse…..heerlijk, echt…. Gebruik een mooie pure chocolade. Zonder gebruik te maken van zuivel van dierlijke oorsprong uiteraard. Op basis van een plantaardige room.

Drinktip: klein glaasje oude PX Sherry. Donkerbruin met het aroma van gedroogde abrikozen, niet de zure oranje, maar de niet gezwavelde bruine….zo lekker. Of een bejaarde Banyuls

Chocolade Mousse
Ingredienten:
  • 250 gram pure chocolade
  • theelepel vanillesuiker
  • suiker
  • Klontje plantaardige margarine
  • 500 ml plantaardige room, ik gebruik graag flora professional plant verkrijgbaar bij de Sligro
  • twee eetlepels heet water, die haal je uit de pan waar je de chocolade ai-bain-marie op smelt

Werkwijze.

Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot de gewenste stijfheid. Hou er rekening mee dat in de koeling de gesmolten chocolade nog stolt en zorgt voor extra stevigheid.
Smelt de chocolade met de margarine au-bain-marie. Voeg twee eetlepels heet water toe
Voeg de gesmolten chocolade langzaam bij de geslagen room
Rustig spatelen, niet kloppen
afdekken en een paar uur koelen en laten opstijven. Vwalla !